Трагедія у Чернігові: зросла кількість постраждалих

Важливо
Під час проведення виставки зброї здетонував один з боєприпасів
Важливо
3 Вересня, 19:39

У Чернігові 3 вересня  під час проведення виставки зброї здетонував один з боєприпасів, поранення отримали п'ятеро людей, серед яких четверо дітей віком від 2 до 12 років.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, слідчими розпочато розслідування за фактом поранення дітей.

За даними слідства, 3 вересня під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував. В результаті цього було травмовано п’ятеро осіб, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років. Наразі потерпілі перебувають в лікарні з різними ступенями тяжкості тілесних ушкоджень.

На даний час триває огляд місця події, допит свідків, вилучення зброї та боєприпасів.

Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України).

Вирішується питання щодо затримання причетних до злочину осіб в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру.

Тим часом версія Державного бюро розслідувань щодо цього інциденту різниться від версії прокуратури.

В ДБР повідомили, що діти отримали травми внаслідок випадкового пострілу з гранатомета:

На акції у центрі міста представники організаторів, демонструючи громадянам різні зразки зброї та боєприпасів, привели у бойовий стан гранатомет. Через необережний постріл до лікарні потрапило четверо дітей та один дорослий з різними ступенями тяжкості ушкоджень.

"Суспільне" повідомляє з посиланням на інформацію від в.о. генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяни Лебедєвої, що наймолодша жертва інциденту - дворічний хлопчик - перенесла операцію:

Приїхали хірурги щелепно-лицьові, судинні хірурги з обласної лікарні та лікар-офтальмолог. Найбільша травма була отримана внаслідок осколкового поранення обличчя. Також травмована кисть... Стан дитини лікарі розцінюють як важкий.

Чотирирічний та тринадцятирічний хлопці отримали акустичну травму, семирічній жертві інциденту наклали шви на руку, також у нього діагностували струс мозку. Дитина госпіталізована. Двох постраждалих братів, 10 та 12 років, уже відпустили додому. У старшого – травма тулуба.