У Хмельницькому псевдодепутати створили фейкову міську раду

СБУ затримала злочинців
30 Жовтня, 12:51 775

Служба безпеки України у Хмельницькому заблокувала створення фейкової міської ради. Злочинці хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію у країні.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як дізналися слідчі, учасники групи, до складу якої входило понад 10 осіб, провели зібрання, де створили так званий "орган місцевого самоврядування республіки Україна "Хмельницька міська рада".

Вони обрали "голову" і "депутатів" псевдоутворення та проголосили ліквідацію діючого органу місцевого самоврядування - Хмельницької міської ради. Для імітації легітимності зловмисники також розробили та підписали установчі документи фейкової організації, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Організатор цієї групи на своїй сторінці у соцмережах поширював дописи із закликами приєднуватись до "новоутвореної міської ради" для здійснення "реального" місцевого самоврядування.

Правоохоронці провели обшуки та знайшли документи, які підтверджують злочини.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу триває досудове розслідування, - уточнили у спецслужбі.

Нагадаємо, 22 жовтня Служба безпеки України запобігла спробі захоплення влади через проведення незаконного місцевого референдуму у Харківській області, який хотіли влаштувати напередодні місцевих виборів в Україні.