У Києві чоловік заліз до квартири та взяв у заручники її власницю

"Квартирному терористу" загрожує до трьох років позбавлення волі
7 Червня, 13:13 921

У Києві на вулиці Лісківській, що у Деснянському районі, до квартири на дев'ятому поверсі через вікно проник чоловік та тримав у заручниках її власницю.

Про це повідомляє столична поліція.

На вказану адресу терміново прибули наряди патрульної поліції, слідчо-оперативні групи територіального і Головного управлінь поліції, а також спецпризначенці КОРДу.

Попередньо правоохоронці встановили, що чоловік розбив вікно у квартирі та проник всередину. Виявивши у помешканні жінку, схопив зі столу ніж та почав їй погрожувати. Потерпіла встигла зателефонувати подрузі, яка викликала поліцію.

Прибувши за адресою, бійці КОРДу провели перемовини зі зловмисником, у результаті чого він відчинив двері та відпустив жінку. З потерпілою працювали психологи та оглянули медики, а 68-річного киянина правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі Деснянського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Поліцейські готують фігуранту повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, на минулому тижні мешканець Змієва (Харківська область) кілька годин тримав у заручниках колишню дружину та чотирирічного сина. Нападника затримали, йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Читайте також