У Києві їздитимуть нові "розумні" трамваї (фото)

Нові трамваї закуплять у Дніпрі
20 Травня, 17:02 382

Незабаром у Києві почнуть їздити 20 нових трамваїв К1Т306, які випускає дніпровський завод "Татра-Юг".

Про це йдеться на сторінці компанії "Татра-Юг" у Фейсбуці.

ТОВ "Татра-Юг" та КП Київпастранс  підписали контрактну угоду на постачання 20 нових трамваїв для міста Києва! Контракт підписано за результатами міжнародного тендеру проведеного за правилами Європейського Інвестиційного Банку в рамках реалізації проєкту "Міський Громадський Транспорт України", - йдеться у дописі.

Трамваї будуть 100% низькопідлогові, трисекційні, довжиною 27 метрів, з електромагнітними гальмами. Кожна секція стоїть на візку, два з них моторні, поворотні.

У салоні міститься система клімат-контролю, USB-роз'єми та камери відеоспостереження.

Також трамвай обладнаний для пасажирів-інвалідів або вагітних жінок: позначені місця з фіксацією для інвалідних візків та дитячих колясок всередині салону, пандуси для посадки та висадки біля входу, кнопки виходу на нижньому рівні, зручно розмічені сидіння для вагітних жінок.

Читайте також

У компанії, кажуть, що за бажанням замовника можна додати ще автономний привід, систему підрахунку пасажирів, елементи сигналізації, монітори для пасажирів, Wi-Fi тощо. Чи замовила київська влада такі функції для трамваїв - не відомо.

Нагадаємо, у Києві швидкісний трамвай, який курсує від Старовокзальної до Кільцевої дороги, від 1 червня до 15 серпня 2021 року не працюватиме через заплановані ремонтні роботи.