Україна висилає російського консула в Одесі

Важливо
Його оголосили persona non grata
Важливо
27 Квітня, 13:59 8876

Україна оголосила консула генерального консульства Російської Федерації в Одесі "persona non grata". Він має залишити країну до 30 квітня.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Міністерство таким чином висловлює протест на те, що вчора Росія оголосила "persona non grata" співробітника посольства України в Москві.

Розглядаємо такий крок як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона відкидає звинувачення в тому, що дипломат нібито займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом. Натомість звинувачує Росію в порушенні Віденської конвенції про дипломатичні зносини та постійної дипломатичної практики.

Співробітник посольства України в Москві не здійснював ніяких дій, які виходили б за межі його дипломатичних і консульських функцій, - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, що Російська Федерація 26 квітня заявила, що вишле українського дипломата. Він повинен покинути територію країни до кінця 30 квітня. Через декілька годин МЗС України відреагувало на дії РФ і за принципом взаємності заявило про висилку вже другого російського дипломата з території України.

Читайте також