Українська воєнна розвідка оприлюднила заяву про ситуацію на ЗАЕС

Важливо
ГУР фіксує порушення гуманітарного права та загрози для життя мирного населення
Важливо
8 Вересня, 21:54

Українська воєнна розвідка має у своєму розпорядженні всі дані про дії російських окупантів на території Запорізької АЕС.

Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Воєнна розвідка України від початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф відстежує ситуацію довкола Запорізької АЕС власними силами і засобами і завдяки обміну з нашими партнерами. Тому про окупантів нам відомо майже все – і про його наміри, навіть ті, які поки що починали втілюватись в життя. Ми чітко бачимо дії ядерного терориста, яким є російська федерація, - зазначив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Він наголосив, що розвідка фіксує порушення гуманітарного права та загрози для життя мирного населення:

Це і катування, і так звані фільтраційні заходи, що по суті є актами геноциду, це примус і терор персоналу станції, це обстріли цивільних об’єктів, які ведуться з території АЕС і як окупанти завозять військову техніку на територію ЗАЕС. Україна і світ інформацією володіють і вживають необхідних заходів.

Нагадаємо, після візиту на Запорізьку АЕС спеціалісти Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) опублікували звіт щодо ситуації на ЗАЕС. Вони заявили, що на ЗАЕС порушено всі сім принципів безпечної ситуації.