Українська воєнна розвідка оприлюднила заяву про ситуацію на ЗАЕС

ГУР фіксує порушення гуманітарного права та загрози для життя мирного населення
Важливо
Українська воєнна розвідка оприлюднила заяву про ситуацію на ЗАЕС
Фото: ЗАЕС
8 Вересня 2022, 21:54
читать на русском

Українська воєнна розвідка має у своєму розпорядженні всі дані про дії російських окупантів на території Запорізької АЕС.

Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Воєнна розвідка України від початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф відстежує ситуацію довкола Запорізької АЕС власними силами і засобами і завдяки обміну з нашими партнерами. Тому про окупантів нам відомо майже все – і про його наміри, навіть ті, які поки що починали втілюватись в життя. Ми чітко бачимо дії ядерного терориста, яким є російська федерація, - зазначив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Він наголосив, що розвідка фіксує порушення гуманітарного права та загрози для життя мирного населення:

Це і катування, і так звані фільтраційні заходи, що по суті є актами геноциду, це примус і терор персоналу станції, це обстріли цивільних об’єктів, які ведуться з території АЕС і як окупанти завозять військову техніку на територію ЗАЕС. Україна і світ інформацією володіють і вживають необхідних заходів.

Нагадаємо, після візиту на Запорізьку АЕС спеціалісти Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) опублікували звіт щодо ситуації на ЗАЕС. Вони заявили, що на ЗАЕС порушено всі сім принципів безпечної ситуації.