В Києві готують пляжі до купального сезону

Там уже встановили душі й кабінки для переодягання
21 Травня, 02:06
Столичні комунальні підприємства в Києві готують уже муніципальні пляжі до купального сезону.

Про це заявив начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний, повідомляє пресслужба КМДА.

Однак сезон купання стартує лише, коли температура води підніметься до +18 градусів, а пляжі, після проведення досліджень, отримають паспорти, – сказав він.

Зазначається, що на пляжах вже встановили питні фонтани, душі, туалети, кабінки для переодягання, урни для сміття, а також рятувальні вежі. Також очікується, що на пляжах цього літа працюватимуть рятувальники, а ще пункти надання першої невідкладної допомоги з усіма необхідними медикаментами. На пляжах забезпечать щоденне прибирання та регулярне оновлення піску.

За словами Возьного, лабораторні дослідження води для купання проведуть, коли температура у водоймах перевищить 18 градусів. Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України № 140 щодо санітарних норм та правил, саме такою має бути температура води для проведення повноцінного дослідження поверхневих вод та відкриття купального сезону. За результатами – пляжі мають отримати відповідні паспорти готовності.

Нагадаємо, що Google проаналізував пошукові запити українців за 9 місяців 2020 року і склав рейтинг найпопулярніших туристичних місць в Україні.