В Україні відкликали ліцензію у банку, якого у червні визнали банкрутом

Важливо
Нацбанк вирішив ліквідувати АТ "Мегабанк"
Важливо
24 Липня, 01:07

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Мегабанк".

Про це повідомляється на сайті фінрегулятора.

Національний банк України, керуючись вимогами статті 15 Закону України "Про Національний банк України", статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність", статті 44 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", зважаючи на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ухвалив рішення від 21 липня 2022 року № 362-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "МЕГАБАНК", - кажуть в НБУ.

У "Мегабанку" зазначають, що уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з делегуванням усіх повноважень ліквідатора АТ "Мегабанк" призначено провідного професіонала з управління активами та ліквідації відділу організації процедур ліквідації банків департаменту ліквідації банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ірину Білу.


Вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів з дня опублікування у газеті "Голос України" оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку за адресою: вул. Січових Стрільців, 17, м. Київ, 04053.

Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку, у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Довідкова інформація за номерами:

  • "Гаряча лінія" Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800 308-108 (безплатно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • АТ "МЕГАБАНК": 0 800 50 44 00.

Нагадаємо, 2 червня 2022 року правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів НБУ.