Відвідування Венеції буде платним з 2022 року

Попередньо "плата за вхід" становитиме 10 євро
24 Листопада, 00:59

Влада італійської Венеції ухвалила рішення відкласти до 2022 року запровадження туристичного податку, який мав набути чинності влітку цього року.

Про це повідомило видання CNN Travel.

Зважаючи на пандемію COVID-19, ми вирішили зробити важливий крок, щоб посприяти поверненню туристів, – сказав член муніципальної ради Мікеле Дзуїні.

Рішення ухвалили в межах плану перезапуску економіки міста, що сильно постраждало від пандемії.

Таким чином "плату за вхід" у Венеції почнуть стягувати з туристів, які не залишаються на нічліг, з 1 січня 2022 року. Поки що планують, що її розмір становитиме 10 євро з людини.

Розмір "плати за вхід" залежатиме від того, наскільки завантажене місто, щоби не створювати величезних натовпів і розвантажити місто у пікові дні, розподіляючи візити гостей впродовж усього сезону, – пояснили в адміністрації міста.

Запровадженням "плати за вхід" у Венеції хочуть змусити гостей бронювати нічліг в готелях, вкладаючи більше грошей в економіку міста, а також не пускати туристів, які приїжджають туди лише задля фото і порушують громадський порядок, зокрема купаються в каналах або їдять посеред вулиці.

Читайте також

Нагадаємо, в Італії загострилася проблема нестачі медичного персоналу на тлі зростання кількості пацієнтів з COVID-19. У зв'язку з цим, країна звертається по допомогу до іноземних медиків.