Збройні Сили України скоро отримають новий БПЛА вітчизняного виробництва

Важно
Україна розробляє свої безпілотники, які ефективно допомагають боротися проти російських окупантів
Важно
12 Грудня, 11:18

За словами керівника проєктів концерну "Укроборонпром" Олега Болдирєва, війна рухається до битви роботизованих безпілотних систем. Він вказав, що новий дрон українського виробництва вже проходить випробування й він схожий на іранські БПЛА, але має особливості.

Він вже є. Я б назвав його "нульовим пацієнтом". Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть "камікадзе" з можливістю повернення", - заявив Болдирєв в інтерв'ю виданню теперішній час.

Також він розповів деякі характеристики нового дрона. Він зазначив, що дрони зможуть атакувати цілі кілька разів, дальність їх польоту становить 1000 кілометрів, а вага бойової частини – 75 кілограмів.

При цьому керівник проєктів Укроборонпрому повідомив, що деякі деталі в новинці Іноземні. Водночас Болдирєв запевнив, що українські розробники займалися програмним забезпеченням, засобами зв'язку та техобслуговуванням дронів.

Довідка: український дрон Punisher почали розробляти ще у 2016 році для бойових завдань. До 24 лютого БПЛА вже відпрацював близько 120 місій. При цьому восени розробник безпілотників Максим Суботін розповів, що український дрон будуть покращувати і модифікувати. Відзначається, що комплекс коштує близько 50 тисяч доларів, а сама "пташка" - близько 10 тисяч доларів.

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" розробляє безпілотний апарат, який перевершить іранські дрони-камікадзе. Дальність польоту безпілотника складе близько 1000 кілометрів.

Читайте також