Землетрус у Туреччині: зруйновані десятки будинків

Інформація про загиблих чи постраждалих не надходила
30 Жовтня, 15:31 276

Через землетрус в Егейському морі в провінції Ізмір на заході Туреччини зруйновано десятки будинків, повідомляє  телеканал NTV з посиланням на місцеву владу.

За даними NTV, десять будинків були зруйновані в районі Чанкая в місті Ізмір. Руйнування є також в Ізмірському районі Борнова. Постраждали і будинки в курортному місті Кушадаси, який знаходиться в 100 км від Ізміра.

Інформація про загиблих чи постраждалих на даний момент не надходила.

Губернатор провінції Ізмір Тунч Сойєр заявив про обвалення не менше 20 будинків.

За даними телеканалу, мешканці Ізміра беруть участь у порятунку людей з-під завалів.

Читайте також

У прямому ефірі NTV показує, як у різних районах міста люди разом з рятувальниками намагаються знайти живих. В районі Борнова спільними зусиллями з-під уламків була врятована жінка.

Нагадаємо, згідно з автоматичним записом приладів геодинамічного інституту Національної обсерваторії Афін сильний землетрус магнітудою 6,6 стався о 13:51 за місцевим часом (13:51 кск) з епіцентром в морській зоні в 19 км на північний захід від Самоса. Епіцентр залягав на глибині 10 км. Землетрус відчувався також в Афінах і Стамбулі.

Сильні підземні поштовхи в Греції викликали руйнування на острові Самос. У місті Неон-Карловасі зруйнувався купол церкви. Крім того, серйозні пошкодження є і на інших будівлях.