Білорусь обмежила пропуск на кордоні з Україною

Головне
Обмеження Білорусь пояснює карантинними заходами через коронавірус
Головне
29 Жовтня, 19:41 279

Білорусь обмежує рух через кордон. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Згідно з повідомленнями, які надійшли в органи охорони державного кордону України від відповідних органів Республіки Білорусь, білоруська сторона з 29 жовтня обмежує пропуск через кордон. Вказані обмеження суміжна сторона аргументує додатковими заходами з недопущення поширення коронавірусної інфекції, - зазначають прикордонники.

Згідно з інформацією, ці обмеження не поширюються на осіб, які перетинають кордон за дипломатичними або службовими паспортами, водіїв вантажних транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення, та членів поїзних бригад.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив провести заходи щодо зміцнення кордону з Польщею, країнами Балтії та України.

Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь підтвердив закриття кордонів.

У зв'язку зі сформованою епідемічною обстановкою в суміжних країнах Республіка Білорусь тимчасово обмежує в'їзд на свою територію через наземні пункти пропуску окремих категорій фізичних осіб з Латвії, Литви, Польщі та України, - йдеться у повідомленні ДПК РБ.

Під обмеження не підпадають:

  • співробітники дипломатичних представництв і консульських установ, документованих дипломатичними і службовими паспортами;
  • водії транспортних засобів, призначених для виконання міжнародних автомобільних перевезень;
  • члени поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення.

У той же час, антиковідні заходи не торкнулися кордону з Росією.