Лукашенко вирішив закрити кордони у Білорусі

Білоруський президент доручив закрити державний кордон "для безпеки"
Лукашенко вирішив закрити кордони у Білорусі
Олександр Лукашенко Фото: сайт президента Білорусі
29 Жовтня 2020, 16:44
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив провести заходи щодо зміцнення кордону з Польщею, країнами Балтії та України.

Ми багато зробили, коли я говорив: ми повинні закрити кордон. Закрити кордон - не зробити його залізною завісою, це нікому не потрібно. Кордон - це зона дружби народів. Ви бачите, нам кинули виклик. Яка тут дружба ... Але народи не винні, - наводить слова президента білоруське агентство БелТА.

У той же час, як повідомляє Telegram-канал "NEXTA", Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь підтвердив закриття кордонів.

Читайте також

У ДПК підтвердили інформацію про закриття кордонів з Литвою... Рішення пов'язане з пандемією: "Для багатьох це було несподіванкою, в тому числі для нас. Ніхто не очікував. Не переживайте, це ніякий не військовий стан. Причина в COVID-19"... UPD: Кордон з Польщею теж закритий, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 23 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час Київського безпекового форуму заявив, що Російська Федерація після 1 листопада може ввести свої війська в Білорусь.

За його словами, введення військ в Білорусь може стати великим викликом для України, Польщі та Литви.

1