"Ми їх заженемо під плінтус": Лукашенко висловився про протести в Білорусі

Президент заявив, що влада тоді чогось варта, якщо вона вміє себе захищати
"Ми їх заженемо під плінтус": Лукашенко висловився про протести в Білорусі
Олександр Лукашенко (фото: БЕЛТА)
27 Жовтня 2020, 14:21
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що протестувальники перетнули "червону межу", і будь-яка нормальна влада повинна реагувати на це.

Про це він повідомив на нараді з підготовки шостих Всебілоруських народних зборів, передає БЕЛТА.

Лукашенко нагадав про свою заяву про протестувальників:

Ви, напевно, пам'ятаєте мою заяву, коли я сказав, що ми повинні працювати акуратно, не дивлячись на те, що гострий період, протестуни ці бовтаються вулицями (в основному або майже виключно в Мінську). Але тим не менше ми констатували факт, що ця маса радикалізувалася.

Він зазначив, що вони чітко бачать організаторів і тих, хто втілює ці ідеї.

Останні кілька днів свідчать про те, що по багатьма напрямками вони (протестувальники - ред.) цю червону межу перейшли, - сказав Лукашенко.

Читайте також

Президент Білорусі підкреслив, що влада тоді чогось варта, якщо вона вміє себе захищати і захищати свій народ: "Тому коли минається червона лінія, влада повинна реагувати".

У зв'язку з цими закликами з Польщі та Литви про ультиматуми і страйки (я вчора прем'єр-міністру доручав і всім практично присутнім тут): нікого не треба вмовляти - ні робітників, ні студентів, ні лікарів, ні вчителів, ні держслужбовців, - сказав Лукашенко.

Він додав, що зараз такий момент, коли кожен повинен вибирати в своєму житті ту дорогу, по якій він буде рухатися.

Повторюю: нікого не просіть і не вмовляйте, це марно. У кращому випадку в цій ситуації ми їх заженемо під плінтус. І вони потім знову звідти вилізуть. Тому нехай визначаються, де вони хочуть жити, як вони хочуть жити і що робити, - додав Лукашенко.

Читайте також

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - протести незгідних з підсумками президентських виборів.

Потім Світлана Тіхановська, яку опозиція вважає переможцем виборів президента Білорусі, оголосила, що 26 жовтня в країні пройде загальнонаціональний страйк.