Опозиція Білорусі стала лауреатом премії імені Сахарова

Вручення премії має відбутися на грудневій пленарній сесії Європарламенту 16 грудня
Опозиція Білорусі стала лауреатом премії імені Сахарова
Опозиція Білорусі (фото: Дитектор Медіа)
22 Жовтня 2020, 15:30
читать на русском

Голова Європарламенту Давид Сассолі оголосив лауреатом премії імені Сахарова "За свободу думки" за 2020 рік опозицію Білорусі.

Про це Сассолі сказав на пленарній сесії представницької асамблеї ЄС, передає Європарламент.

Дозвольте привітати представників білоруської опозиції за їх мужність, стійкість та рішучість. Вони стояли й досі залишаються сильними перед набагато сильнішим супротивником. На їхньому боці є щось, що груба сила ніколи не може перемогти – і це правда. Тож моє послання для вас, шановні лауреати, полягає в тому, щоб ви лишалися сильними й не кидали свою боротьбу. Знайте, що ми поруч з вами, – заявив він.

Опозицію республіки на премію "За свободу думки" в 2020 році висували найбільші європарламентські фракції: Європейська народна партія, "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" і "Оновимо Європу".

Читайте також

Глава ЄП назвав лауреатів з Білорусі: ініціаторів Координаційної ради білоруської опозиції колишнього кандидата в президенти Білорусі Світлану Тіхановську, письменницю і нобелівського лауреата Світлану Алексієвич, а також активістів Марію Колесникову, Ольгу Ковалькову, Вероніку Цепкало.

У число лауреатів також увійшли опозиціонери Сергій Тіхановський, Алесь Беляцкий, Сергій Дилевський, Степан Путіло і Микола Статкевіч.Премія імені Андрія Сахарова "За свободу думки" присуджується щорічно особам, які внесли винятковий внесок у боротьбу за права людини в усьому світі.

Вручення премії має відбутися на грудневій пленарній сесії Європарламенту 16 грудня.

Нагадаємо, що Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі за боротьбу з голодом та внесок у покращення умов для встановлення миру в районах, що постраждали від конфліктів, і запобігання використання голоду як зброї e війні.