В Білорусі силовики застосовують світлошумові гранати проти учасників

У марші на підтримку "Народного ультиматуму" в Мінську беруть участь понад 100 тисяч людей
В Білорусі силовики застосовують світлошумові гранати проти учасників
Мітинг в Білорусі (фото: Tyt.By)
25 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском
В Мінську для розгону учасників акції на підтримку "Народного ультиматуму" силовики здійснювали попереджувальні постріли в повітря і застосовують світлошумові гранати.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Люди прогнали кордон міліції на Орловській вулиці. Силовики швидко їдуть на автобусах. За ними біжать учасники протесту. Міліція намагається встановити кордон біля Центрального РВВС Мінська на вулиці Орловській. Протестувальники намагаються її обійти. Багато світлошумових гранат, - йдеться в повідомленні.

Про "численні вибухи" на Орловській повідомляє і портал Tut.by.

Люди біжать в різні боки по дворах. Вибухи дають вогненно-помаранчеве світло. По Орлівці поїхало багато автозаків, - пише видання.

Читайте також

Зазначається що раніше на цьому місці один з демонстрантів підійшов до кордону силовиків, які спробували його затримати, але люди його відбили.

Зав'язалася невелика бійка. Після, як повідомляє читач, чоловік у балаклаві, який стояв на "рубежі", двічі вистрілив у повітря, а потім навів зброю на демонстрантів, - йдеться у повідомленні.

За оцінками журналістів, у марші на підтримку "Народного ультиматуму" в Мінську беруть участь понад 100 тисяч людей.

Як повідомляє на Telegram-каналі "Нова газета", силовики почали стріляти в учасників акції гумовими кулями.

Нагадаємо, що , 17 жовтня, у різних населених пунктах Білорусі зафіксували 13 акцій соціально-політичної активності громадян. У п'яти заходах на "підтримку миру, безпеки і спокою" взяли участь близько 1 700 осіб.