Протести у Білорусі: силовики затримали майже 60 активістів

У містах Білорусі 17 жовтня зафіксували 13 акцій протесту
Протести у Білорусі: силовики затримали майже 60 активістів
Протести в Білорусі (фото: Tyt.By)
18 Жовтня 2020, 15:01
читать на русском

Вчора, 17 жовтня, у різних населених пунктах Білорусі зафіксовано 13 акцій соціально-політичної активності громадян. У п'яти заходах на "підтримку миру, безпеки і спокою" взяли участь близько 1 700 осіб.

Про це повідомляє прессекретар Міністерства внутрішніх справ Білорусі Ольга Чемоданова у Telegram-каналі.

Чисельність учасників інших 8-ми протестних акцій, які пройшли в Мінську, Бресті, Вітебську та Світлогорську становила близько 400 осіб.

Читайте також

У денний час найчисленнішим несанкціонованим заходом з'явився так званий генеральний жіночий марш в Мінську, який почався о 12:20... Учасники заходу, в основному жінки, загальною чисельністю близько 150 осіб, позначивши себе протестною символікою, пройшли до пл. Я. Колоса, і о 14:30 розійшлися. В цілому акція пройшла без пригод, - повідомила Чемоданова.

За інформацію МВС республіки, в обласних і районних центрах опозиційно налаштовані громадяни в основному збиралися в спальних районах на дворових територіях під виглядом проведення "чаювання" та спільних суботників.

Люди играют на барабанах во дворе в Малиновке днем 18 октября

Люди играют на барабанах во дворе в Малиновке сегодня днем.

Gepostet von Белорусский портал TUT.BY am Sonntag, 18. Oktober 2020

За порушення законодавства про масові заходи на території республіки затримано 58 громадян.

За даними правозахисників, у Мінську 17 жовтня було затримано більше 40 осіб. Це учасники студентського маршу, а також журналісти.

1