Болгарія внесла Україну до "червоної" зони

В'їжджати в країну можуть тільки особи зі статусом постійного та довгострокового проживання
29 Жовтня, 03:11

Болгарія внесла Україну до "червоної" зони. Відтепер на територію країни в'їзд буде дозволений лише особам зі статусом постійного та довгострокового проживання та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє посольство України в Болгарії.

Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 р. на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії й члени їхніх сімей, – йдеться у дописі.

Вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

Крім того, особи віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в «червону» зону, мають пред'явити негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині, - йдеться у повідомленні.

Водночас дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Нагадаємо, що уряд Німеччини вніс Україну до списку з високим рівнем зараження. Невакцинованим українцям доведеться перебувати на самоізоляції після прибуття до країни.

Читайте також