Індія відкривається для туристів з 15 жовтня

Країна була закритою для іноземних туристів через коронавірус півтора року
Індія відкривається для туристів з 15 жовтня
Індія (Фото: pexels)
9 Жовтня 2021, 21:27
читать на русском

Індія оголосила про відновлення видачі туристичних віз іноземцям після 18-місячної перерви.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією індійського Міністерства внутрішніх справ, туристів чартерними рейсами почнуть пускати з 15 жовтня, Іншим дозволять в'їзд з 15 листопада.

Іноземні туристи, перевізники, що доставляють їх до Індії, та інші зацікавлені сторони повинні дотримуватися всіх належних протоколів і норм, що стосуються COVID-19, про які час від часу повідомляє Міністерство охорони здоров'я і благополуччя сім'ї, - зазначило відомство.


Контекст. Як відомо, від 22 квітня в Індії фіксували екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу

1 травня у Делі (столиця Індії) зафіксували рекордну кількість померлих від коронавірусу за добу. Поліція просить місцеву владу збільшити кількість місць для кремації жертв COVID-19. Кисню, ліків і ліжок в індійських лікарнях  не вистачало. Медична система Індії була повністю перевантажена, а шпиталі - переповнені.

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали ситуацію з поширенням вірусу в Індії безпрецедентною. Нову мутацію коронавірусу (B1617) вперше зафіксували в Індії в кінці минулого року.Нині цей агресивний штам виявили вже у 192 країнах світу.

Читайте також

1