У ВООЗ назвали причини, чому в Індії - катастрофа з коронавірусом

Ситуацію з поширенням ковіду в Індії визнали безпрецедентною
У ВООЗ назвали причини, чому в Індії - катастрофа з коронавірусом
Індія, коронавірус (Фото: Amit Dave Reuters)
28 Квітня 2021, 08:14
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали ситуацію з поширенням вірусу в Індії безпрецедентною.

Як передає The Guardian, експерти назвали три причини, які привели до рекордного зростання захворюваності в країні.

Кількість смертей від коронавірусу в Індії вже становить 197 894 (за останніми даними американського Університету Джонса Гопкінса).

Експерти вказують на три основні причини, які пояснюють різке зростання інфікованих в Індії. По-перше, стрибкові заражень міг посприяти новий штам коронавірусу. Нову мутацію коронавірусу (B1617) вперше зафіксували в Індії в кінці минулого року.

Індійський вірусолог Шахід Джамі відзначав, що мутація вірусу могла посприяти його поширенню, через те що людському імунітету складніше з ним боротися.

Мутації індійського варіанту SARS-CoV-2 вказують на його велику заразність і стійкість до антитіл у перехворілих, заявили в ВООЗ. По-друге, стрибок захворюваності виник на тлі ослаблення урядом колишніх обмежень. В Індії також перестали проводити тести на COVID-19 і тому упустили початок зростання захворюваності. По-третє, лише невелика частка індійців отримала вакцину від коронавірусу.

Згідно з інформацією порталу Our World in Data станом на 27 квітня, частка населення Індії, яка отримала принаймні одну вакцину, становить 8,69%. При цьому значну частку вироблених в країні вакцин Індія поставляла на експорт. Після стрибка захворювань в Індії заблокували експорт вакцин, щоб прискорити вакцинацію всередині країни.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що країна перебуває в епіцентрі коронавірусного шторму.

Трупи померлих від ковіду в Індії спалюють прямо на вулицях, бо морги і крематорії переповнені. У багатьох шпиталях закінчилися ліжка і кисень, тому вони не приймають пацієнтів.

Читайте також

1