В Індії тіла померлих від ковіду палять просто на вулицях (фото)

Кожні чотири хвилини в столиці країни Делі помирає людина
В Індії тіла померлих від ковіду палять просто на вулицях (фото)
Померлих від коронавірусу спалюють просто на вулицях Індії (фото: getty images)
26 Квітня 2021, 22:00
читать на русском

В Індії уже тиждень щодня фіксують майже 350 тисяч нових випадків зараження коронавірусом, і понад дві тисячі нових смертей.

Про це пише ВВС.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що країна перебуває в епіцентрі коронавірусного шторму.

Ми були впевнені в перемозі після успішної боротьби з першою хвилею, але ця буря потрясла націю, - сказав прем'єр в радіозверненні до народу.

Трупи померлих спалюють прямо на вулицях, бо морги і крематорії переповнені. У багатьох шпиталях закінчилися ліжка і кисень, тому вони не приймають пацієнтів.

Загальна кількість заражених Covid-19 в Індії сягнула майже 20 млн людей, за цим показником Індія посідає друге місце після США.

Велика Британія в неділю направила до Індії 495 кисневих концентраторів і сотні апаратів штучного дихання.

Євросоюз також пообіцяв відправити до Індії кисень і медикаменти.

США, які посідають перше місце за кількістю хворих у світі, почнуть поставляти в Індію набори для експрес-діагностики коронавірусу, апарати ШВЛ і засоби індивідуального захисту для лікарів.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

1