10% населення Землі заразились коронавірусом: оптимістичний прогноз ВООЗ

Там вважають, що більшість населення світу у небезпеці
Важливо
10% населення Землі заразились коронавірусом: оптимістичний прогноз ВООЗ
Коронавірус (фото: Pexels)
5 Жовтня 2020, 17:10
читать на русском

Глава служби надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Майкл Райан заявив, що за найоптимістичнішими оцінками, на коронавірус могло заразитися 10% населення всієї Землі.

Про це повідомляє видання AP.

Він зазначив, що приблизно одна з 10 осіб у всьому світі могла заразитися COVID-19. Показники відрізняються серед міських і сільських жителів, а також представників інших груп.

У кінцевому підсумку це означає, переважна більшість населення світу залишається в небезпеці, - підкреслив Райан.

Варто зазначити, що понад 760 млн заражених при чисельності населення Землі близько 7,6 млрд набагато перевищує кількість підтверджених випадків. Всього станом на 4 жовтня коронавірусом інфікувалися 35 мільйонів осіб.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я повідомляли, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини. Якщо не вжити узгоджених дій, то перш ніж відбудеться широка вакцинація, кількість жертв не лише подвоїться, а й перевищить позначку у 980 тисяч людей.

Пізніше ВООЗ повідомляла, що вже створено найшвидший і найдешевший тест на коронавірус. Експрес-тест на COVID-19 дає результат за 15-30 хвилин і коштує близько 5 доларів (приблизно 140 грн).

1