Болгарія внесла Україну до "червоної" зони

В'їжджати в країну можуть тільки особи зі статусом постійного та довгострокового проживання
Болгарія внесла Україну до "червоної" зони
Болгарія фото: euromag
29 Жовтня 2021, 03:11
читать на русском

Болгарія внесла Україну до "червоної" зони. Відтепер на територію країни в'їзд буде дозволений лише особам зі статусом постійного та довгострокового проживання та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє посольство України в Болгарії.

Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 р. на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії й члени їхніх сімей, – йдеться у дописі.

Вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

Крім того, особи віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в «червону» зону, мають пред'явити негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині, - йдеться у повідомленні.

Водночас дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Нагадаємо, що уряд Німеччини вніс Україну до списку з високим рівнем зараження. Невакцинованим українцям доведеться перебувати на самоізоляції після прибуття до країни.

Читайте також