Британка пройшла пішки з Києва до Уельсу

На пішу подорож у жінки пішло майже три роки
9 Червня, 00:12 1976

Британка Урсула Мартін пройшла понад вісім тисяч кілометрів через всю Європу. Вона стартувала з Києва майже три роки тому і 6 червня 2021-го року дійшла до міста Ланідлос в Уельсі.

Про це пише BBC, а про подорож жінка розповіла у спільноті One Woman Walks у Facebook.

Жінка розповідає, що пройшла свій шлях, аби підвищити рівень обізнаності жінок про рак яєчників, який у неї виявили 10 років тому. Коли жінці поставили діагноз, вона якраз поверталася до Великої Британії після сплаву на байдарках по Дунаю в Німеччині та Румунії.

Я опинилася у Болгарії, збираючись повернутися до Великої Британії, і у мене діагностували рак яєчників. Я не була готова здійснити велику важку подорож, тому я прогулялася на 5600 кілометрів по Уельсу. Цією подорожжю я хотіла передусім привернути увагу до проблеми раку яєчників та його діагностики, — розповідає Мартін.

Мартін вирішила почати з України, яку вона описує як "Європа плюс один", оскільки вона розташована на краю континенту. Через пандемію у мандрівниці виникали проблеми, оскільки у всіх країнах ввели самоізоляцію. Перший великий локдаун Мартін пересиділа на півдні Франції.

Потім я просто йшла туди, куди могла, а потім знову зупинялася, якщо в країні, в якій я перебувала, вводили новий карантин, тож це була просто гра в кішки-мишки, — розповідає Мартін.

Читайте також

Загалом у 2020 році жінці довелось пробути на карантині шість місяців. Своє повернення додому Урсула назвала "неймовірним".

Це була пригода для зростання, зростання сили і духу. Я знаю себе набагато краще. Це було чудово, — підсумувала Мартін.

Жінка додала, що перші дні після повернення щоранку думала, куди їй іти далі, але потім зрозуміла, що вже завершила подорож. Урсула також розповіла, що під час мандрівки зносила 7 або 8 пар взуття.

Нагадаємо, 23-річний виходець з Лондона Оуен Хуркум (просить називати себе займенником "вони") стали першим в світі гендерно небінарною людиною, призначеною на посаду мера - вони очолили місто Бангор в Уельсі.