В Уельсі вперше у світі мером обрали небінарну людину

До того ж 23-річний Оуен Хуркум є наймолодшим мером за всю історію Уельсу
В Уельсі вперше у світі мером обрали небінарну людину
Небінарний мер Уельсу Фото: Твіттер
18 Травня 2021, 02:00
читать на русском

23-річний виходець з Лондона Оуен Хуркум (просить називати себе займенником "вони") стали першим в світі гендерно небінарною людиною, призначеною на посаду мера - вони очолили місто Бангор в Уельсі.

Про це пише ВВС.

Крім того, Хуркум виявилися наймолодшим мером за всю історію Уельсу.

Хуркум приїхали сюди на навчання п'ять років тому і відразу ж почали займатися політичною діяльністю: обійняли посаду заступника мера і протягом чотирьох років працювали його радником.

Камінг-аут Хуркум зробили два роки тому. Вони, за їхніми словами, закохалися в Бангор в перший тиждень після переїзду сюди.

Це місто дуже багато значить для мене, і я вдячні, що мені довірили право представляти жителів міста на національному та міжнародному майданчиках, - розповіли Хуркум в інтерв'ю.

На новій посаді Хуркум планують в тому числі просувати і розвивати мультикультурне суспільство, боротися за права небінарних людей, а також працювати над їх представленістю в соціумі.

Довідка: Бангор - місто на півночі Уельсу з населенням понад 13 тисяч осіб. Велика частина його жителів (близько 8 тисяч осіб) - студенти, які навчаються в однойменному університеті.

Небінарний гендер або гендерквір є спектром гендерної ідентичності, які не входять у двійкову систему чоловічих або жіночих — ідентичностей.
Небінарні особи можуть потрапляти під трансгендерну парасольку, оскільки багато небінарних людей ідентифікують себе із гендером, який відрізняється від призначеної їм статі при народженні. Інший термін для небінарної системи — enby (від абревіатури "NB"). Небінарні особи, можуть ідентифікувати себе як людей, які мають дві або більше статей (двогендерні чи тригендерні); не мають статі (агендерна, негендерна, безстатева, гендер-фрі); переміщення або коливання гендерної ідентичності.