Чи повинні вагітні та жінки з дітьми ставати на військовий облік: пояснення Міноборони

Головне
Взяття на військовий облік – це не призов на службу у мирний час
Головне
26 Грудня, 12:28 439

На військовий облік повинні стати жінки від 18 до 16 років. Вагітні та жінки з дітьми теж зобов'язанні це зробити, згідно з наказом Міноборони.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Вагітні жінки та/або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік. Як і у випадку чоловіків, у ТЦК та СП для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини, - йдеться у повідомленні.

Крім того, при зміні професії потрібно буде інформувати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, що дозволить краще відстежувати наявні людські ресурси.

Зазначимо, що військовому обліку підлягають усі жінки у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.

Стати на військовий облік потрібно до кінця 2022 року у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній комісаріат) за місцем реєстрації місця проживання.

Нагадаємо, що наказ щодо затвердження переліку професій для жінок, які зобов'язані стати на військовий облік, набув чинності в Україні. Відтепер роботодавці повинні контролювати наявність відповідних документів про перебування на обліку у чоловіків та жінок.

Читайте також