Коли жінки повинні стати на військовий облік: пояснення

Взяття жінок на військовий облік – це не заклик на військову службу
Важливо
Коли жінки повинні стати на військовий облік: пояснення
Українські військові, Збройні сили України, ЗСУ Фото: president.gov.ua
23 Грудня 2021, 16:10
читать на русском

До кінця 2022 року військовозобов'язані жінки повинні стати на облік.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Сухопутних військ Збройних сил Ярослав Горбач, повідомляють Українські Новини.

За його словами, взяття жінок на військовий облік – це не заклик на військову службу. А наказ має Міноборони має бути реалізований до кінця 2022 року.

До кінця 2022 року жоден керівник підприємства, установи, організації, де працюють жінки, які мають стати на військовий облік, а також самі жінки, які мають стати на військовий облік, до цього часу однозначно не притягатимуться до відповідальності, - сказав Горбач.

Тобто адміністративні санкції з боку начальників центрів комплектування до них не застосовуватимуться. Горбач додав, що метою цієї роботи є приведення військового обліку людських ресурсів на території держави до вимог чинного законодавства, внаслідок чого буде відома чітка кількісна цифра, чітке уявлення про наявні дефіцитні військово-облікові спеціальності, які у разі потреби в майбутньому можуть бути використані для оборони нашого держави.

Горбач пояснив, що у разі введення воєнного стану або в особливий період під час мобілізації жінок можуть залучити до оборони країни.

Нагадаємо, що наказ щодо затвердження переліку професій для жінок, які зобов'язані стати на військовий облік, набув чинності в Україні. Відтепер роботодавці повинні контролювати наявність відповідних документів про перебування на обліку у чоловіків та жінок.

Читайте також

1