Чоловік голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко має незадекларований бізнес у Польщі

Головне
Віталій Луценко має також Karta Stalego Pobytu (посвідку на постійне проживання) в Польщі
Головне
14 Червня, 09:43 1007

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко внесла недостовірні відомості до декларацій, приховавши наявність діючого з 2012 року бізнесу в Польщі.

Про це пише екснардеп Ігор Мосійчук.

У своїй декларації за 2023 рік Тетяна Єгорова-Луценко вказала, що її чоловік володіє 50 % компанії в Польщі під назвою «INDUSTRIAL LANDLORD LIMITED», податковий номер 1133112201. Але паралельно, пані голова «дивним чином» забула вказати іншу фірму свого чоловіка, що знаходиться в цій сусідній нам країні. Щобільше, ця «амнезія» з ухилянням від декларування майна - почалась в неї ще в далекому 2012 році!. Саме тоді, її чоловік Віталій Луценко відкрив там компанію «L FOREST GROUP SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ», податковий номер 5272674821.

Дана компанія була заснована Віталієм Луценко 14.03.2012 року в місті Гданськ, в нотаріальній конторі Agata Dambek, по вулиці Chlebnickiey 45/46/3. На даний час юридична адреса фірми: MEDZESZYŃSKI 550A, 03-994 WARSZAWA.

Основними видами діяльності за кодами PKD є:

  • 16.23.Z - Виробництво інших столярних та столярних виробів
  • 16.10.З - Лісопильне та стругальне виробництво деревини
  • 16.21.Z - Виробництво шпону та деревних плит
  • 16.22.Z - Виробництво збірної паркетної підлоги
  • 16.24.Z - Виробництво дерев'яної тари
  • 16.29.Z - Виробництво інших виробів з деревини; виробництво виробів з пробки, соломи та матеріалів для плетіння
  • 46.73.З - Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним устаткуванням
  • 47.19.Z - Інша роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах
  • 49.41.Z - Вантажний автомобільний транспорт

З 2012 року і по сьогодні, Єгорова-Луценко та Віталій Луценко в поданих до НАЗК деклараціях жодного разу не вказували наявність у власності 100% корпоративних прав цього підприємства. Навіть після розголосу та скандалу щодо набуття під час війни активів во Франції і обіцянки Єгорової вказати все в декларації, чомусь приховала від НАЗК та громадськості інформацію про діючу ще з 2012 року фірму в Варшаві.

Так само приховано та не задекларовано наявність житла в Варшаві, в якому зареєстрований її чоловік Віталій Луценко.

За наданою польськими колегами інформацією, Віталій Луценко має Karta Stalego Pobytu (посвідку на постійне проживання) в Польщі, його PESEL: 81061121091, що також не внесено Єгоровою-Луценко до декларації.

Виникає питання: чому Єгорова-Луценко не задекларували усе це майно?. З якої причини сім‘я високопосадовців приховує діючу на протязі 12 років фірму та наявність ПМЖ у Польщі?

Нагадаємо, нещодавно колишній народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що чоловік голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко бізнесмен Віталій Луценко восени минулого року виїжджав за кордон разом з водієм своєї дружини на службовому авто.

За його даними, 5 жовтня 2022 року водій голови Харківської обласної ради Валерій Ключко, під виглядом волонтера, внесеного до системи "Шлях", на службовому автомобілі Skoda Super B, номерний знак АХ 0044 НЕ відвіз Віталія Луценка з Харкова до аеропорту міста Кишинів, перетнувши Державний кордон у пункті пропуску Могилів-Подільський.

У Франції, за словами Мосійчука, чоловік Єгорової Луценко "підписував документи щодо купівлі акцій та призначення його Президентом компанії MIDI AU SOLEIL, що володіє рестораном на набережній Канн". Він зазначив, що, за даними французьких реєстрів, Віталій Луценко – резидент Франції та співвласник і бенефіціар компанії LE FOLIE'S, що володіє нічним клубом-рестораном у Ніцці під назвою No Name.

Читайте також