У НАЗК перевірять спосіб життя голови Харківської облради Єгорової-Луценко

Її чоловік купив ресторан у Франції під час війни
Важливо
У НАЗК перевірять спосіб життя голови Харківської облради Єгорової-Луценко
Тетяна Єгорова-Луценко
21 Вересня 2023, 10:13
читать на русском

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) України взялося за перевірку способу життя голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценка на тлі інформації про те, що її сім’я змогла під час воєнного стану купити ресторани у Франції.

Як інформує Думка, про це розповів голова НАЗК Олександр Новіков. За його словами, ця інформація не лише з’явилася у ЗМІ, а й надійшла до відомства письмово.

"Ми проводимо моніторинг способу життя щодо голови Харківської обласної ради за повідомленнями, розміщеними у ЗМІ", — зазначив він.

Також є питання стосовно використання неї фінансів, очевидно, корупційного походження.

Відомо, що чоловік Єгорової-Луценко бізнесмен Віталій Луценко восени минулого року виїжджав за кордон разом із водієм дружини на службовому авто.

Варто нагадати, що наприкінці серпня колишній нардеп Ігор Мосійчук повідомив, що у листопаді 2022 року чоловік голови Харківської облради Віталій Луценко підписав договір про купівлю та призначення його президентом компанії MIDI AU SOLEIL, яка володіє рестораном у Каннах (Франція).

При цьому він стверджував, що чоловік чиновниці від "Слуги народу" є резидентом Франції та зареєстрований у Ніцці. Крім того, він є співвласником місцевої компанії LE FOLIE’S, яка володіє рестораном-клубом No Name. Мосійчук додав, що вказану інформацію Єгорова-Луценка не стала вносити до декларацій за 2020-22 роки.

Крім того, він додав, що водій чиновниці у жовтні 2022 року відвіз на службовому автомобілі її чоловіка аеропорт Кишинева.

Крім того, Мосійчук наголосив, що на основі всіх цих матеріалів усе готує заяви щодо скоєння кримінального злочину головою Харківської облради Тетяною Єгоровою-Луценко і її чоловіком Віталієм Луценко та направляє їх до українських правоохоронних органів, а також в Європол, Європейський фінмоніторинг, поліцію та фіскальну службу Французької Республіки.

Сама Єгорова-Луценко після цього повідомила, що її намагаються скомпрометувати, проте привселюдно не спростувала інформацію Мосійчука.

Читайте також