Для жителів Донбасу хочуть ввести віртуальні мобільні номери

Тоді люди матимуть доступ до державних сервісів та електронних послуг
8 Лютого, 10:32 363

Для жителів окупованих територій Донбасу хочуть ввести віртуальні мобільні номери для отримання паспортів, заповнення медичної декларації, запису до лікаря та для банківських операцій.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Снавер Сейтхалілєв в етері телеканалу "Україна 24".

Для жителів Донбасу можуть запровадити віртуальні мобільні номери, щоб жителі ОРДЛО могли здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення за допомогою мобільного інтернету чи WI-FI. Це можна буде робити навіть без наявності sim-карти. Тоді люди матимуть доступ до державних сервісів та електронних послуг.

Так, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб попросило мобільних операторів розглянути можливість створення спеціального тарифу.

Читайте також

Сейтхалілєв заявив, що люди звертаються за отриманням паспортів. Там є опція – записатися на електронну чергу, і для цього потрібно вказувати мобільні номери. Також коли документи готові, люди будуть отримувати нотифікацію про те, що документи готові.

Але коли отримувати ці документи – треба ставати в електронну чергу, також можна використовувати цей мобільний номер, — сказав він.

За словами посадовця, ця послуга знадобиться й для заповнення медичної декларації, де є опція запису на прийом до лікаря тощо.

Для всіх цих кроків потрібні мобільні номери. Також ми знаємо, що в мобільному банкінгу при операціях банки повинні зв’язуватися з користувачами, взагалі в більшості випадків використовується підтвердження через мобільні номери, — сказав він.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що місцеві мешканці на окупованому Донбасі можуть отримати безкоштовне лікування від коронавірусу на підконтрольній Україні території.