Для жителів Донбасу хочуть ввести віртуальні мобільні номери

Тоді люди матимуть доступ до державних сервісів та електронних послуг
Для жителів Донбасу хочуть ввести віртуальні мобільні номери
Мобільний телефон (Фото: Pexels)
8 Лютого 2021, 10:32
читать на русском

Для жителів окупованих територій Донбасу хочуть ввести віртуальні мобільні номери для отримання паспортів, заповнення медичної декларації, запису до лікаря та для банківських операцій.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Снавер Сейтхалілєв в етері телеканалу "Україна 24".

Для жителів Донбасу можуть запровадити віртуальні мобільні номери, щоб жителі ОРДЛО могли здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення за допомогою мобільного інтернету чи WI-FI. Це можна буде робити навіть без наявності sim-карти. Тоді люди матимуть доступ до державних сервісів та електронних послуг.

Так, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб попросило мобільних операторів розглянути можливість створення спеціального тарифу.

Читайте також

Сейтхалілєв заявив, що люди звертаються за отриманням паспортів. Там є опція – записатися на електронну чергу, і для цього потрібно вказувати мобільні номери. Також коли документи готові, люди будуть отримувати нотифікацію про те, що документи готові.

Але коли отримувати ці документи – треба ставати в електронну чергу, також можна використовувати цей мобільний номер, — сказав він.

За словами посадовця, ця послуга знадобиться й для заповнення медичної декларації, де є опція запису на прийом до лікаря тощо.

Для всіх цих кроків потрібні мобільні номери. Також ми знаємо, що в мобільному банкінгу при операціях банки повинні зв’язуватися з користувачами, взагалі в більшості випадків використовується підтвердження через мобільні номери, — сказав він.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що місцеві мешканці на окупованому Донбасі можуть отримати безкоштовне лікування від коронавірусу на підконтрольній Україні території.