Дощі з мокрим снігом: якою буде погода 20 вересня

У більшості областей очікуються опади
20 Вересня, 08:03

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди на вівторок, 20 вересня.

За даними синоптиків, вдень в Україні, крім південного сходу, часом дощ, у центральних областях та південній частині місцями гроза. Вітер південний з переходом на західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 9-14 градусів, на півдні та сході країни 17-22.
На високогір'ї Карпат прогнозуються дощ з мокрим снігом; температура повітря вдень 0-5 градусів тепла.

За даними гідрометцентру, до кінця тижня у більшості областей переважатиме поле зниженого тиску. Пройдуть дощі різної інтенсивності. З другої половини тижня наближається антициклон із заходу, відповідно тенденція до зменшення кількості опадів. Проте на сході формується новий циклон, який принесе дощову погоду.

21-22 вересня у західних, північних, місцями центральних областях, вночі 21 вересня і на сході країни невеликі дощі, на решті території без опадів; температура істотно не зміниться.

На високогір'ї Карпат у наступні три доби невеликий дощ з мокрим снігом; температура вночі та вдень 0-5 градусів тепла.
23 вересня у західних, східних, вдень і у північних та центральних областях місцями невеликі дощі. Температура вночі 2-8 тепла, у північних, більшості західних та центральних областей на поверхні ґрунту заморозки 0-3, вдень 9-15 градусів тепла, на півдні та сході країни до 18.

Раніше ми повідомляли, що в Україну зайде прохолодна погода з рясними дощами. Від 20 вересня найхолодніше буде в західних областях, а найтепліше - на півдні та сході.

Крім цього, заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня прогнозує, що бабине літо можливе на початку чи посередині жовтня.