Похолодання з дощами та снігом: синоптикиня попередила про різку зміну погоди в Україні

Циклон відступатиме з нашої території
Похолодання з дощами та снігом: синоптикиня попередила про різку зміну погоди в Україні
Дощ. осінь (Фото: shutterstock)
19 Вересня 2022, 09:00
читать на русском

В Україну зайде прохолодна погода з рясними дощами. Від 20 вересня найхолодніше буде в західних областях, а найтепліше - на півдні та сході.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

За її словами, 19 вересня буде днем, коли можна трошки відпочити від похмурої погоди та дощів. Вже наступного дня на заході денна температура становитиме від +9 до +13 градусів, а у південних та східних регіонах - від +18 до +23.

Циклон відступатиме з нашої території, тому опадів завтра буде значно менше - невеликі та помірні дощі пройдуть на заході (у Карпатах з мокрим снігом) та подекуди невеликі - на півночі України. На решті території опади малоймовірні, але можливі тумани, серпанки - видимість знижена, вологість підвищена, - повідомила Діденко.

Мешканців Києва синоптик закликала скористатися завтрашнім днем та відпочити від опадів, які незабаром повернуться до країни. У столиці у понеділок денна температура становитиме близько +15 градусів. У північних та західних областях прогнозується сильний південно-західний вітер з поривами до 20 метрів на секунду.

Кутатися все одно треба - пориви південно-західного вітру можуть досягати 15-18 метрів за секунду!, - попередила синоптикиня.

Нагадаємо, заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня прогнозує, що бабине літо можливе на початку чи посередині жовтня.