Двічі не випустили з України: Порошенко звернувся до Зеленського

Головне
Нардеп вважає, що його поїздку на ПА НАТО було зірвано незаконно
Головне
30 Травня, 09:35 2018

П'ятий президент України, нардеп від "Європейської солідарності" Петро Порошенко звернувся до президента України Володимира Зеленського у зв'язку з тим, що його двічі не випустили за кордон.

Про це Петро Порошенко повідомив у своєму Facebook.

Шановний пане президенте! Звертаюся до Вас, прямуючи з Києва на Конгрес та Саміт Європейської народної партії найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур ЄС та багатьох держав-членів. Саме там будуть формуватися рішення, серед іншого, і щодо перспектив посилення санкційного режиму проти Росії, і щодо механізму післявоєнної відбудови України, і щодо можливості надання нашій державі статусу кандидата на членство в Євросоюзі на засіданні Європейської Ради наприкінці червня. Маю відповідне офіційне запрошення від президента Європейської народної партії. Є оформлене відрядження, підписане головою Верховної Ради України. Заплановано мої виступи на конгресі та саміті ЄНП, низку зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій, - сказав Петро Порошенко.

Порошенко заявив, що його поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де він повинен був відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, було зірвано незаконно. Він сподівається, що "висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме його виїзду до Роттердаму".

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 27 травня, п'ятого президента України, народного депутата з "Європейської солідарності" Петра Порошенка не випустили за кордон через те, що прикордонники не змогли зчитати QR - код при перевірці документів на виїзд. Петро Порошенко разом зі своїм оточенням повинен був поїхати відрядження для участі у весняній сесії ПА НАТО.

Наступного дня, 28 травня, Петра Порошенка знову не випустили за кордон.