Двоє українських політв'язнів потребують негайного лікування - Денісова

Росія порушує права незаконно ув’язнених громадян України
18 Червня, 16:31
Російська Федерація не надає медичної допомоги українським політв'язням та не проводить жодних обстежень.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради Людмила Денісова у Telegram.

За її словами, у місцях несвободи Російської Федерації продовжують порушувати основоположні права незаконно ув’язнених громадян України на одержання медичної допомоги.

Українських політв’язнів Джеміля Гафарова та Сервета Газієва доправили у федеральний казенний лікувально-профілактичний заклад Міжобласна туберкульозна лікарня №19 Ростова-на-Дону. Джеміль Гафаров досі залишається у лікарні через загострення хронічної хвороби нирок і подагру, але жодних медичних обстежень йому не проводять. Вчора Джеміль брав участь у черговому судовому засіданні через відеозв’язок, - написала Денісова.

Тим часом у Сервета Газієва медики швидкої допомоги діагностували хронічний холецистит - підвищений артеріальний тиск та сильні болі в печінці. Але з лікарні його повернули в СІЗО без надання необхідної медичної допомоги.

Денісова заявила, що отримала записку від російського омбудсмана. Він запевняв, що Джеміля Гафарова і його медичне забезпечення відповідають російським та міжнародним стандартам.

Наголошую, що Сервет Газієв та Джеміль Гафаров потребують термінового фахового медичного обстеження та лікування, - заявила вона.

Нагадаємо, що український політв'язень Валентин Вигівський, який сьомий рік перебуває в незаконному ув'язненні в Росії, хотів оголосити голодування.

Читайте також