Екснардепа Маркова звинуватили у колабораціонізмі

Колишній голова партії "Родіна" переховується на росії
23 Червня, 16:17

Народний депутат ВР 7-го скликання від Партії Регіонів Ігор Марков отримав підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомили в СБУ.

Повідомляється, що у березні 2022 року депутат перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами російської федерації.


Також Марков був одним із рупорів російської пропаганди і регулярно записував відео, на яких заперечував агресію рф і транслював тези про "асвабадітєлєй".

Згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, у тому числі федеральний телеканал при міністерстві оборони рф. У травні 2022 року фігурант взяв участь у проведенні інформаційної кампанії рф, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України, - кажуть в СБУ.


В СБУ кажуть що наразі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, Ігора Маркова було оголошено в розшук у грудні 2014 року. Проти нього порушено справу за частиною 4 статті 296 КК України "Хуліганство із завданням тілесних ушкоджень". Колишньому депутатові загрожувало до 7 років позбавлення волі.

Після переховування в Італії, Маркова було затримано 12 серпня 2015 р. у Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Згодом італійський суд заарештував колишнього депутата на два дні, але екстрадувати його до України не став.