Євросоюз має намір скасувати спрощений візовий режим з росією - ЗМІ

Російським туристам недоречно прогулюватися європейськими містами
28 Серпня, 22:11

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу планують розірвати угоду про спрощений візовий режим з росією.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що наступного тижня має відбутись дводенна зустріч глав МЗС країн ЄС, яка розпочнеться 29 серпня у Празі. Там запропонують розірвати угоду про спрощену видачу віз з росією, яка діє з 2007 року.

За даними джерел FT, Франція та Німеччина виступали проти такого рішення, але були вимушені піти на поступки, оскільки низка східноєвропейських країн пригрозила в односторонньому порядку закрити свої кордони для російських туристів.

Російським туристам недоречно прогулюватися нашими містами та нашими пристанями для яхт, в той час, як триває війна в Україні. Ми перебуваємо у винятковій ситуації, і вона потребує виняткових дій. Ми хочемо вийти за рамки лише призупинення візового режиму, - сказав неназваний високопосадовець ЄС.

За його словами, до кінця 2022 року Євросоюз може вдатися ще до більш серйозних візових заходів щодо росії.

Якщо угоду розірвуть, це означатиме, що росіяни, які намагаються отримати візу, будуть змушені надавати більше документів. Оформлення візи також буде дорожчим і займатиме значно більше часу.

Нагадаємо, що Угорщина не планує вводити візові санкції проти росіян і обмежувати в'їзд для них навіть в туристичних цілях через війну в Україні.

Читайте також