Для росіян повністю Європу не закриють, але процес перетину кордон буде витратним - ЗМІ

Отримання європейської туристичної візи - це привілей
Для росіян повністю Європу не закриють, але процес перетину кордон буде витратним - ЗМІ
Російський паспорт / Фото з соцмереж
26 Серпня 2022, 15:32
читать на русском

Повністю Європу для росіян не закриють, але зроблять процес перетину кордону максимально складним і витратним.

Про це повідомляє Bloomberg.

Міністри закордонних справ країн ЄС на неформальній зустрічі у Празі наступного тижня обговорять відкат від спрощеної системи видачі віз росіянам. Такий крок дозволить збільшити час очікування на візи, а також підвищить візовий внесок.

Уряд Чехії має намір запропонувати повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією і білоруссю. Зокрема росіянам, які хочуть отримати короткострокову візу для в'їзду в ЄС, доведеться платити більше (не 35 євро, а до 80 євро) і витримувати додаткову бюрократію. Таке рішення стане компромісом для пом'якшення розбіжностей країн-членів Євросоюзу.

Отримання європейської туристичної візи - це привілей, а не право людини, - заявила журналістам у Таллінні прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

За її словами, заборона в першу чергу торкнеться російської "еліти", яка подорожує з Москви і Санкт-Петербурга: "Це люди, які мають більший вплив на правлячий режим".

Нагадаємо, що Угорщина не планує вводити візові санкції проти росіян і обмежувати в'їзд для них навіть в туристичних цілях через війну в Україні.

Читайте також

1