Фонд держмайна продав другий спиртзавод за 50 млн грн

Це вже другий об'єкт спиртової галузі, для якого знайшли приватного інвестора
21 Жовтня, 08:08 221

Артемівський спиртзавод ДП "Укрспирт" у Харківській області продано за 50 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна (ФДМУ).

Другий за рахунком приватизаційний аукціон спиртової галузі відбувся 20 жовтня, - повідомили у Фонді держмайна України.

Артемівський спиртзавод було продано за 50 млн грн за стартової ціни у 29,66 млн грн - у ході торгів вона зросла на 68,6%.

Щойно завершився аукціон з продажу майна Артемівського МПД та зберігання спирту! Це вже другий об'єкт спиртової галузі, для якого нам вдалося залучити приватного інвестора, - зазначає пресслужба.

Так, у торгах брало участь дві компанії.

Переможець аукціону, відповідно до чинного законодавства, після отримання права власності на цей об'єкт, отримає можливість стати учасником відкритого ринку виробництва спирту, - підкреслили у Фонді держмайна.

Читайте також

Нагадаємо, Фонду державного майна України 15 вересня виставив на приватизацію перший об`єкт державного підприємства Укрспирт - Немирівське місце провадження діяльності та зберігання спирту (Немирівське МПД).

У серпні 2020 року Укрспирт спільно із ФДМУ розпочали підготовку до приватизації спиртової галузі України. Потенційними інвесторами у ході приватизації є виробники харчових спиртів, антисептиків, автомобільного пального, фармацевтичні та аграрні компанії, які зацікавлені в переробленні продукції.
Загалом, на приватизацію виставлять 41 об'єкт.

З 1 липня 2020 року набув чинності закон, що скасовує державну монополію на виробництво спирту.

Очікується, що державний бюджет отримає від приватизації усіх підприємств Укрспирту 2,5 млрд грн.

У жовтні 2020 року Фонд державного майна України продав перший об'єкт державного підприємства Укрспирт - місце здійснення діяльності (МПД).