Фонд держмайна продав перший завод Укрспирту

Стартова ціна об'єкта становила 49,565 млн грн
Фонд держмайна продав перший завод Укрспирту
Укрспирт

Фонд державного майна України продав перший об'єкт державного підприємства Укрспирт - місце здійснення діяльності (МПД).

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Стартова ціна об'єкта становила 49,565 млн грн. Водночас фінальна вартість склала 55,08 млн грн.

Зазначається, що переможцем аукціону стало ТОВ "ЛВН Лімітед"

Зростання ціни від стартової вдалося досягти завдяки продуманим алгоритмам проведення приватизаційних аукціонів, які мотивують учасників пропонувати вищу ціну, ніж стартова, вже на етапі подачі заявок. Компанія-переможець була єдиною, хто подав заявку на участь в аукціоні. Разом з тим, через захищеність інформації про кількість учасників аукціону до початку його проведення, учасник запропонував ціну вище стартової на більш ніж 5 млн грн для отримання переваги в разі можливої конкуренції в ході торгів, - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Фонду державного майна України 15 вересня виставив на приватизацію перший об`єкт державного підприємства Укрспирт - Немирівське місце провадження діяльності та зберігання спирту (Немирівське МПД).

У серпні 2020 року Укрспирт спільно із ФДМУ розпочали підготовку до приватизації спиртової галузі України. Потенційними інвесторами у ході приватизації є виробники харчових спиртів, антисептиків, автомобільного пального, фармацевтичні та аграрні компанії, які зацікавлені в переробленні продукції.
Загалом, на приватизацію виставлять 41 об'єкт.

З 1 липня 2020 року набув чинності закон, що скасовує державну монополію на виробництво спирту.
Очікується, що державний бюджет отримає від приватизації усіх підприємств Укрспирту 2,5 млрд грн.