Глава МЗС вважає, що відведення Росією військ від кордонів України було символічним

Головне
Загроза залишається, оскільки війська досі на кордонах
Головне
13 Червня, 20:30 257

Росія може повернути війська до кордонів з Україною будь-коли, а відведення були символічним. Кремль перевіряв готовність до бойових дій.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері телеканалу "Україна 24".

Всі ці воєнні сили залишаються вздовж кордону. Відведення, яке відбулося, є дуже символічним. Десятки тисяч російських солдатів досі перебувають вздовж українського кордону, в окупованому Криму, їхня зброя також, - наголосив він.

Міністр вважає, що Росія своїми діями нагнітає воєнну істерію. Оскільки все те перекидання можна було робити тихо і приховано. За його словами, "те, що зараз відбувається, є тестуванням, пробою ґрунту з готовністю перейти до здійснення військової операції".

Кулеба заявив, що загроза залишається, оскільки суттєвого відведення військ не відбувається. Тому Україна має бути готовою до будь-якого сценарію.

За нашими даними, ніякого суттєвого відведення військ не відбувається. І ми маємо бути готові до будь-якого сценарію. Тим більше що навчання "Захід", яке відпрацьовує Росія, – там відпрацьовується багато саме наступальних елементів. Це не оборонні навчання, - сказав він.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони України російські війська активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Крім того,  в ОРДЛО збройні формування бойовиків оголосили про збори резервістів та зобов'язали жителів прибути до так званих "військкоматів". Україна вважає, що вони створюють нові військові підрозділи.

Читайте також