Глава МЗС вважає, що відведення Росією військ від кордонів України було символічним

Загроза залишається, оскільки війська досі на кордонах
Головне
Глава МЗС вважає, що відведення Росією військ від кордонів України було символічним
Війна на Донбасі Фото: Операція об’єднаних сил
13 Червня 2021, 20:30
читать на русском

Росія може повернути війська до кордонів з Україною будь-коли, а відведення були символічним. Кремль перевіряв готовність до бойових дій.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері телеканалу "Україна 24".

Всі ці воєнні сили залишаються вздовж кордону. Відведення, яке відбулося, є дуже символічним. Десятки тисяч російських солдатів досі перебувають вздовж українського кордону, в окупованому Криму, їхня зброя також, - наголосив він.

Міністр вважає, що Росія своїми діями нагнітає воєнну істерію. Оскільки все те перекидання можна було робити тихо і приховано. За його словами, "те, що зараз відбувається, є тестуванням, пробою ґрунту з готовністю перейти до здійснення військової операції".

Кулеба заявив, що загроза залишається, оскільки суттєвого відведення військ не відбувається. Тому Україна має бути готовою до будь-якого сценарію.

За нашими даними, ніякого суттєвого відведення військ не відбувається. І ми маємо бути готові до будь-якого сценарію. Тим більше що навчання "Захід", яке відпрацьовує Росія, – там відпрацьовується багато саме наступальних елементів. Це не оборонні навчання, - сказав він.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони України російські війська активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Крім того,  в ОРДЛО збройні формування бойовиків оголосили про збори резервістів та зобов'язали жителів прибути до так званих "військкоматів". Україна вважає, що вони створюють нові військові підрозділи.

Читайте також