Росія підтримує в бойовій готовності підрозділи на Донбасі - розвідка

Окупанти намагаються ввести в оману українських військових шляхом розміщення муляжів озброєння та техніки
Важливо
Росія підтримує в бойовій готовності підрозділи на Донбасі - розвідка
Військові Фото: Міноборони у Фейсбуці
27 Квітня 2021, 15:02
читать на русском

Командування Збройних сил Російської Федерації підтримує в бойовій готовності підрозділи бойовиків на Донбас, проводить постійні тренування та укріплює позиції.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України з посиланням на дані Головного управління розвідки.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує підтримувати у готовності до застосування оперативне угруповання російських формувань на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

З цією метою проводяться постійні тренування артилерійських та мінометних розрахунків до здійснення вогню по закріпленим цілям, - йдеться у повідомленні.

Окупанти також використовують дотримання українськими підрозділами режиму припинення вогню для удосконалення інженерно-фортифікаційного обладнання власних вогневих позицій. Особливу увагу приділяють облаштуванню хибних рубежів оборони, а також розміщенню замаскованих муляжів озброєння та військової техніки. Це робиться для введення в оману підрозділів ООС та провокування їх на відкриття вогню.

Читайте також

Також, окупанти продовжують всебічне забезпечення діяльності частин першого та другого армійських корпусів ЗС РФ. Зокрема, впродовж минулого тижня через неконтрольовані ділянки державного кордону України з території РФ на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях переміщено понад 2,5 тис. тонн пально-мастильних матеріалів. Автомобільною технікою доставлено боєприпаси різної номенклатури загальною вагою близько 30 тонн.


Контекст. Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, що Україна зможе повернути окуповані території Донбасу лише дипломатичним шляхом.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також

1