Кравчук: домовитися з Росією щодо миру на Донбасі нереально

Голова делегації України в ТКГ не бачить перспектив у переговорах з РФ
Важливо
Кравчук: домовитися з Росією щодо миру на Донбасі нереально
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
15 Лютого 2021, 17:03
читать на русском

Перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Про це заявив перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук під час свого виступу на форумі "Україна 30".

За його словами, просування у питанні врегулювання збройного конфлікту на Донбасі практично неможливе через позицію Росії, і ця ситуація навряд чи зміниться найближчим часом.

Ми можемо констатувати - домовитися з Російською Федерацією про врегулювання ситуації на Донбасі у тому статусі, в якому вони себе бачать і які завдання ставлять, практично неможливо. Тобто ми маємо дивитися правді у вічі. І не треба думати, що може щось змінитися ближчим часом, - сказав Кравчук.

Читайте також

За його словами, на Донбасі відбувається загострення ситуації і цього не можна не бачити або не звертати на це уваги.

Він додав, що Росія продовжує заперечувати свою участь у війні на Донбасі, оголосивши себе посередником у конфлікті, що суттєво ускладнює можливість домовитися.

Росія надала собі звання посередника, каже, що вона не є стороною конфлікту і загалом незрозуміла її роль у цьому питанні, - додав Кравчук.

Нагадаємо, речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

1