Аваков розповів про загострення на фронті та снайперів

Президент терміново відправив начальника Генштабу на Донбас
Важливо
Аваков розповів про загострення на фронті та снайперів
Арсен Аваков Фото сторінка Arsen Avakov у Фейсбук
5 Лютого 2021, 11:25
читать на русском

На лінії фронту відбувається загострення ситуації. Про це в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

На запитання, чому президент України Володимир Зеленський напередодні запровадження санкцій проти "телеканалів Медведчука" відправив на передову начальника Генерального штабу — головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, Аваков заявив, що в зоні проведення ООС "діють снайперські пари, тривають обстріли, війна триває".

Президент був змушений негайно відправити Хомчака на Схід, на лінію фронту. Бо в нас там відбувається різке загострення ситуації за останній тиждень. Жодного мирного процесу вже немає — діють снайперські пари, діють обстріли, війна триває, — сказав Аваков.

Читайте також

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Demirören розповів, чому досі не вдалося припинити війну на Донбасі. Він сказав, що війна може бути завершена в будь-який день: "сьогодні або завтра, або післязавтра". Але для цього необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі тимчасово окуповані території.

12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Зеленський заявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

Також він заявляв про тривалу тишу на Донбасі: "Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років".

Президент також  допустив можливість мобілізації жінок нарівні з чоловіками у випадку розгортання повномасштабної війни з Росією.