Зеленський: війна на Донбасі може бути завершена в будь-який день

Президент наголошує на необхідності провести повну деокупацію
Головне
Зеленський: війна на Донбасі може бути завершена в будь-який день
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
16 Жовтня 2020, 15:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Demirören розповів, чому досі не вдалося припинити війну на Донбасі.

За його словами, прийти до миру – можливо.

Але шлях до миру – це рух двох сторін. Свою частину шляху повинна пройти і Росія. Багато в чому від позиції Москви залежить, як швидко ми зможемо констатувати завершення війни, - заявив глава держави.

Він вважає, що війна може бути завершена в будь-який день: "сьогодні або завтра, або післязавтра". Але для цього необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі тимчасово окуповані території.

Читайте також

Ми вже значно просунулися у порівнянні з тим, з чого починали, коли я прийшов до влади. По-перше, вдалося перезавантажити переговорні формати. Розмова дипломатів завжди краще, ніж "розмова" гармат. Вдалося звільнити багатьох людей, яких утримували в полоні на тимчасово окупованій території України, - сказав Зеленський.

За його словами, вже понад 80 днів на фронті майже на сто відсотків дотримується режим припинення вогню: "Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років".

Нагадаємо, 12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Володимир Зеленський (Володимир Зеленський - досьє) заявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

1