Якщо не закінчу війну, потрібна інша людина - Зеленський

Президент запевняє, що "не чіпляється ні за рейтинги, ні за владу"
Головне
Якщо не закінчу війну, потрібна інша людина - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2020, 09:47
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що "не чіпляється ні за рейтинги, ні за владу". Також додав, якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

Про це Зеленський (досьє Володимира Зеленського) повідомив в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk, передає BBC News Україна.

Я одразу говорив, що я не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу. Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами, - повідомив Зеленський.

Зеленський додав, що "ми йдемо в НАТО" і стали партнерами з розширеними можливостями.

НАТО - це безпека в нашому регіоні. Ми це розуміємо, тому так, у нас потужна армія, у нас армія у 200 тисяч, ми оновлюємо техніку, але цього замало. І єдиний шанс, я вважаю, про це говорю і Сполученим Штатам, і країнам ЄС, всім я кажу: якщо ви не хочете втрачати Україну, ви повинні її підтримувати. А членство в НАТО - це дуже важливий сигнал Російській Федерації, це найважливіша підтримка, - запевнив президент.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він, що зможе укласти мирну угоду з президентом Росії Володимиром Путіним, яка поверне всі тимчасово окуповані території, включно з Кримом.

Я вірю в це. В іншому випадку я би не йшов у президенти України. Це дуже складно, і тут нам потрібна допомога всього світу, це правда. Але я не втрачаю цю віру, - сказав президент.

Читайте також

Нагадаємо, що глава Офісу Президента України Андрій Єрмак заявляв, що українська сторона використовує всі можливі переговорні майданчики для завершення війни на Донбасі, Росія при цьому має виконувати взяті на себе зобов'язання. Єрмак підкреслив, що Україна в повній мірі виконує домовленості саміту "нормандської четвірки" в Парижі, і Росія теж повинна їх виконувати.

1