“Голос” скаржитиметься до НАЗК через конференцію “Слуги народу” в університеті ім. Шевченка

У опозиційній партії вважають, що це використання адмінресурсу і перевищення службових повноважень
21 Вересня, 16:26 488

Партія “Голос” вирішила звернутися до Національного агентства по запобіганню корупції зі скаргою що конференції президентської політсили “Слуга народу” на території Київського національного університету імені Шевченка.

Про це йдеться в офіційній заяві партії, поширеній 21 вересня.

"Слуги вважають свій захід на території університету законним, адже, поки вони офіційно не почали передвиборну гонку, вони не агітують, а інформують. Але за законом про освіту, політичним партіям заборонено проводити не тільки агітацію, але й будь-які заходи в освітніх установах, розміщувати там партійну символіку або назви партій", — йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим партія збирає для НАЗК матеріали щодо перевищення керівництвом вишу своїх службових повноважень.

"Використання двору головного корпусу одного з провідних університетів країни саме владною партією — це повернення до радянських часів, коли освіта була невіддільна від партійної ідеології, а університети використовували для пропаганди", - зазначила голова “Голосу” Інна Совсун.

Читайте також

Нагадаємо, 20 вересня у внутрішньому дворі головного корпусу університету Шевченка “Слуги народу” представили список представників партії на виборах до Київради.

На заході виступив також і президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою, студентський парламент університету засудив партію.