“Голос” скаржитиметься до НАЗК через конференцію “Слуги народу” в університеті ім. Шевченка

У опозиційній партії вважають, що це використання адмінресурсу і перевищення службових повноважень

Партія “Голос” вирішила звернутися до Національного агентства по запобіганню корупції зі скаргою що конференції президентської політсили “Слуга народу” на території Київського національного університету імені Шевченка.

Про це йдеться в офіційній заяві партії, поширеній 21 вересня.

"Слуги вважають свій захід на території університету законним, адже, поки вони офіційно не почали передвиборну гонку, вони не агітують, а інформують. Але за законом про освіту, політичним партіям заборонено проводити не тільки агітацію, але й будь-які заходи в освітніх установах, розміщувати там партійну символіку або назви партій", — йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим партія збирає для НАЗК матеріали щодо перевищення керівництвом вишу своїх службових повноважень.

"Використання двору головного корпусу одного з провідних університетів країни саме владною партією — це повернення до радянських часів, коли освіта була невіддільна від партійної ідеології, а університети використовували для пропаганди", - зазначила голова “Голосу” Інна Совсун.

Читайте також

Нагадаємо, 20 вересня у внутрішньому дворі головного корпусу університету Шевченка “Слуги народу” представили список представників партії на виборах до Київради.

На заході виступив також і президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою, студентський парламент університету засудив партію.